Gyermekfogászat

Gyermekfogászati szolgáltatásunk során kis pácienseink fogai állapotának felmérése mellett elengedhetetlen, hogy kellemetlen élmény nélkül térjenek haza. Sokszor egy-egy gyermekkori fogászati kezelés a kiváltó oka a fogorvos fóbiának.
Fogorvosaink türelemmel, kitűnő szaktudással végzik a kezeléseket.

  • Barázdazárás – Ez egy olyan megelőző kezelés, mely a maradó fogak rágófelszínének szuvasodását előzi meg. A fogorvos egy speciális anyag segítségével kitölti a barázdákat, így megelőzve a baktériumok és ételmaradékok megtapadását.
  • Tejfogtömés- A tejfogak ugyan néhány év után kipottyannak, viszont előfordulhat, hogy kellemetlen pillanatokat okoznak a gyermekek számára. A tejfogtömés során leggyakrabban alkalmazott modern tömőanyag az üvegionomer cement, mely tulajdonságainak köszönhetően felgyorsítja a beavatkozást, ezzel biztosítva a komfortosabb fogászati élményt.
  • Tejfog gyökérkezelése- A mélyben fennálló gyulladás veszélyeztetheti a fejlődő maradandó fogak csíráját, illetve színét és formáját is megzavarhatja fejlődésében. Ezért érdemes szükség esetén, nem csak a maradandó fogakat, de a tejfogakat is gyökérkezelni.
  • Tejfog eltávolítás- Ha már nincs semmiféle módja a fog megmentésének, marad az utolsó megoldás, a foghúzás. Ez a folyamat megegyezik a maradandó foghúzás menetével.

Legyen gyermekének is fájdalommentes fogászati élménye!

Kérjen időpontot bizalommal!